VÄRDSKAP ORSA

Orsa kommun utbildar just nu all personal i värdskap Orsa. Det är en utbildning på dator, och efter genomförandet får man ett diplom.

Det är faktiskt första gången som det uppmärksammas på detta sätt för alla anställda i kommunen, hur viktigt  bemötandet är mellan varandra  i vårt arbete, personal emellan och i privatlivet.

Hoppas det fortsätter med nya uppgifter där det framgår hur vi bemöter människor som är i behov av vård och även anhöriga.

Jag har genomfört den och klarade den bra!  Känner mig lite stolt faktiskt.Kul med lite utmaningar i vårdarbetet. Jag känner att jag blivit påverkad av denna lilla utbildning, och fått bekräftelse på att jag gör rätt i mitt arbete .Tänk vad viktigt det är att behandla människor på ett värdigt sätt i alla situationer vare sig det är på affären, arbetsplatsen eller inom vården!

Det är bemötandet som är behandlingen i vårdarbetet… Så uttrycker sig professor Barbro BeckFries.Det är viktigare än alla mediciner i världen hur vi beter oss i mötet med människor med demenssjukdom. Har man inte kvar förmågan att förstå, minnas, tala, så är signalerna som kroppsspråket sänder ut livsviktiga!

( Gå gärna in på kommunens hemsida, klicka på A – Ö, och titta på demenshandboken. Där finns information om hur man bemöter människor med demenssjukdom vid olika funktionsstörningar)

I alla möten  är det viktigt att man lyssnar,  ger tid att tala med personen man möter, ser dem i ögonen, har ett vänligt kroppsspråk  och får dem att känna  sig bekräftade. Det är då  man uppnår värdskap!

Annonser
Det här inlägget postades i Monicas tankar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s